
Φωτο Panagiotis Tsouras Ένα διπλό red sprite απο την καταιγίδα στο Αιγαίο πριν λίγη ώρα. Ο μητρικός κεραυνός που τα δημιούργησε εντοπίστηκε στην Ικαρία και ειχε ένταση 76κΑ.
Τα Sprites είναι ψυχρά φαινόμενα πλάσματος που στερούνται τις θερμοκρασίες των θερμών διαύλων των τροπικών κεραυνών, έτσι ώστε να μοιάζουν περισσότερο με εκκενώσεις φθοριζόντων σωλήνων, παρά με τις εκκενώσεις κεραυνών.
Περισσότερα εδώ
![]()
Καλημέρα Τίνα.
Όπου Sprites σημαίνει …δαιμονικά;
Καλημέρα Διονύση, χαχαχ λες να σημαίνει αυτό; πάντως από τις φωτογραφίες και τα βίντεο του φυσικού φαινομένου που έχω δεί, θυμίζει τις απεικονίσεις δαιμόνων του Μεσαίωνα. Βρε λές;
Επειδή κινούνται αυτόνομα στην οθόνη σαν… διαβολάκια!
Γεια σου Τίνα. Έρχεται η συντέλεια του κόσμου. Ο διάβολος νικάει. Οι πόρτες της κόλασης άνοιξαν πάνω από την Ικαρία – ποιος ξέρει τι Σόδομα και Γόμορα γίνονται στο νησί… Μετανοείτε άπιστοι! Όχι στις νέες ταυτότητες!
Πως διανοούνται κάποιοι να αμφισβητούν τις παραπάνω αλήθειες και να λένε ότι είναι φυσικό φαινόμενο εκφόρτισης πλάσματος!
χαχα καλημέρα Διονύση και Ανδρέα, παντως θα έχει ενδιαφέρον να μελετήσει κανείς τις δοξασίες και τις ιστορίες που πιθανόν έχουν γραφεί για το φυσικό φαινόμενο.
Εντυπωσιακά, ωραίο Τίνα.
Η εξήγηση: είναι ξεκάθαρα δύο μικρά δαιμονικά πλασματάκια (όταν είναι μικρά είναι χαριτωμένα, όταν μεγαλώνουν γίνονται “δαίμονες” .. σαν τα παιδιά μας), που πήραν την άδεια τους (από τον κάτω κόσμο) και κυνηγάνε το ένα το άλλο. Η απόδειξη είναι στην φωτογραφία.. υπάρχει και .. εξήγηση, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε κβαντική, την οποία δεν μπορώ να .. αποδώσω γιατί δεν έχω … σπουδές στο θέατρο (το κβαντικό).
🙂
Καλημέρα Τίνα.
Ένα παλαιότερο σχετικό άρθρο:
Κεραυνοί προς τα πάνω
μπας και καθησυχάσουμε τον Διονύση και τον Αντρέα, τους απαλλάξουμε από τους φόβους τους.
χαχαχ που το θυμήθηκες το κβαντικό θέατρο… τι να έγινε άραγε με αυτή την υπόθεση;
Καλησπέρα Αρη εξαιρετικό το άρθρο σου. Θα το βάλω ως σύνδεσμο στο μπλογκ μου. Ευχαριστω πολύ