Περί Κατηγορίας και Ετικέτας…

Στο φόρουμ δημοσιεύτηκε ένα θέμα συζήτησης-διευκρίνησης.

Πού πήγε το Ιστολόγιο;

Στο παλιό δίκτυο, στην Ning, είχαμε το Ιστολόγιο, όπου εκεί αναρτούσαμε υλικό διδασκαλίας, είτε αυτό ήταν μια άσκηση, ένα διαγώνισμα, ένα θέμα θεωρίας.

Στο νέο μας δίκτυο όλα αυτά, μαζί με ο,τιδήποτε άλλο συνοδεύεται από ανάρτηση “υλικού”, όπως μια συζήτηση πάνω σε ένα θέμα, όπου γίνεται μια αρχική τοποθέτηση, μπαίνουν κάτω από την “προσθήκη νέου άρθρου”.

Αυτό το άρθρο, θα μπει σε μια κατηγορία (αυτές έχουν αρχικά οριστεί και θα πρέπει να επιλέγουμε μια από τις υπάρχουσες και να μην προστίθενται νέες).

Οι δυο πρώτες κατηγορίες είναι η 1. Φυσική και 2. Χημεία, οι οποίες στη συνέχεια οδηγούν σε άλλες υποκατηγορίες για μάθημα ανά τάξη.

Έτσι αν κάποιος επιλέξει ως κατηγορία “Χημεία Α” η ανάρτηση αναφέρεται σε μια π.χ. άσκηση χημείας Α΄Λυκείου, την οποία μπορεί κάποιος άλλος να βρει αν ψάχνει υλικό για Α΄Λυκείου, αλλά και κάποιος που ψάχνει υλικό Χημείας ή γενικά υλικό που πριν έψαχνε στο Ιστολόγιο.

Βέβαια μια ανάρτηση πάνω  στην 1ο νόμο του Νεύτωνα, μπορεί να έχει δομή μιας άσκησης ή ενός φίλου εργασίας, αλλά να είναι και μια αφορμή για συζήτηση πάνω στον 1ο νόμο ή πώς πρέπει να διδαχτεί ο 1ος νόμος.

Τότε η δημοσίευση αυτή μπορεί να χαρακτηρισθεί και ως “ανάρτηση” και ως “άρθρο“.

Ως ανάρτηση, μπαίνει στην κατηγορία “Φυσική Α”, σαν ένα θέμα που μπορεί να ασχοληθεί ένας μαθητής Α΄Λυκείου.

Ως άρθρο, μπορεί να μπει με ετικέτα “Θέματα Φυσικής” ή “διδασκαλία” ή “θεωρία” οπότε αντιμετωπίζεται σαν μια ομάδα στο παλιό δίκτυο. Σαν να έχουμε αναρτήσει κάτι στην ομάδα “Φυσικής Α΄Λυκείου” ή στην ομάδα “Διδακτική και διδασκαλία” στην Ning.

Ως ανάρτηση άσκησης Α΄Λυκείου μπορεί να πάρει και ετικέτα “δυναμική”, ως Άρθρο μπορεί να είναι ένα φύλλο εργασίας λαμβάνοντας την ετικέτα φ.ε. ή να είναι ένα test οπότε μπαίνει η αντίστοιχη  ετικέτα  ή να πρέπει να μπει σαν ένα θέμα κάποιας ενότητας, όπως π.χ. ένα θέμα πάνω στην ενέργεια (όχι το κεφάλαιο έργο-ενέργειας της Α…) οπότε μπαίνει μια από τις υπάρχουσες ετικέτες.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια