Πάλι η ΕΕΦ ντροπιάζει τους φυσικούς!

Νιώθω ντροπή ως μελλοντικός φυσικός για τέτοιες εκδόσεις επιστημονικών, υποτίθεται, βιβλίων της ΕΕΦ. Τι είναι το “κβαντικό θέατρο” και ο “συμπαντικός ηθοποιός” που με τη μέθοδο PAD σε βοηθά να ξεκλειδώσεις τα chakras σου  και να “εξισορροπήσεις το δεξί με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σου”;;;

ΕΔΩ:

(Visited 23,969 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
196 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
Διαχειριστής

Καλησπέρα Τάκη.

Τι σε ενοχλεί;

μπήκα λοιπόν σε αυτή τη διαδικασία μέσα από πάρα πολύ μελέτη από όλα τα γνωστικά πεδία που έχουν να κάνουν με την αυτογνωσία, σε Δύση και Ανατολή. Πριν από 2-3 χρόνια συνάντησα την κβαντική φυσική. Και στην κβαντική φυσική, χωρίς να είμαι παιδί των θετικών επιστημών, αλλά είμαι μελετηρό παιδί, και διαβάζοντας και μελετώντας τη φιλοσοφία της κβαντικής φυσικής, μου ανοίχτηκε ένα τεράστιο πεδίο μπροστά μου και κατάφερα να κάνω την σύνδεση, σύνθεση του πάζλ που έψαχνα χρόνια.».

Μάλλον ζηλεύεις ανθρώπους που κατάλαβαν την κβαντική Φυσική, μέσα σε 2-3 χρόνια χωρίς να έχουν σπουδάσει θετικές επιστήμες!!!!

Σύμφωνα με πρόσφατο σχετικό μασονικό δημοσίευμα, και τις σχετικές φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα,  ο κ. Δανέζης έδωσε και πάλι διάλεξη σε μασονική Στοά. Το σχετικό Δελτίο Τύπου του «Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος» αναφέρει: «Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος η δεύτερη ανοιχτή διάλεξη του κύκλου Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός Συνομιλεί με Σύγχρονους Στοχαστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις πραγματοποιούνται με Πανεπιστημιακούς μη τέκτονες, από τους οποίους και μέσω του διαλόγου επιθυμούμε να έχουμε τη σημερινή επιστημονική τους θέση και συμβολή σε θεμελιώδη και πανανθρώπινα ερωτήματα. Την εκδήλωση προλόγισε ο Υ.Μ.Τ. Κραταιότ.: αδελφός Ι. Πουλκούρας εξηγώντας περί των συγκεκριμένων βασικών εννοιών του Φιλοσοφικού Τεκτονισμού, τον Απωλεσθέντα Λόγο και το Άρρητο. “

Ή μήπως ζηλεύεις που δεν σε κάλεσαν  σε κάποια Μασονική στοά για να μιλήσεις; Αν ήσουν όμως πρόεδρος της ΕΕΦ…

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Τάκη καλησπέρα. Καλή χρονιά. Διάβασα το άρθρο που μας έχεις στο link. Αν θυμάσαι στο τεύχος 20 Σεπτεμβρίου 2017 “ανατράπηκε η βάση όλης της Φυσικής” από τον Αλέκο Χαραλαμπόπουλο. Ίσως λοιπόν ήρθε η ώρα να καταλάβουμε την αλήθεια που τη γνωρίζουν:
τα μέντιουμ, οι χαρτορίχτρες, οι χειρομάντες, οι καφεντζούδες, οι αστρολόγοι, οι αριθμολόγοι, οι οπαδοί της κοίλης γης, οι οπαδοί της επίπεδης γης κ.λ.π.
Προς το παρόν το Θέατρο συνάντησε την Κβαντική Φυσική και προέκυψε το Κβαντικό Θέατρο. Αύριο μπορεί να συναντήσει τον Ηλεκτρομαγνητισμό, τη Μηχανική κ.λ.π. και θα βγουν νέες εκδόσεις με Ηλεκτρομαγνητικό ή Μηχανικό Θέατρο. Δεν έχω διαβάσει όλο το βιβλίο και μερικές φορές τα αποσπάσματα όχι μόνο δε μπορούν να αποδώσουν σωστά αλλά και να διαστρεβλώσουν το νόημα. Επίσης σε ένα τραπέζι μπορούν να κάθονται όποιοι θέλουν και Φυσικοί και υποτιθέμενα μέντιουμ.

Αλλά το ερώτημα είναι τι ακριβώς ρόλο πρεσβεύει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών; Μπορούν τα ηγετικά της μέλη να υπογράφουν σε οποιοδήποτε σύγγραμμα; Δεν πρέπει αυτό να είναι επιστημονικό με την αυστηρή έννοια; Θα ήθελα να έβλεπα κάτω από αυτό το άρθρο μια απάντηση από έναν από τους υπογράφοντες το σχετικό βιβλίο. Ή το Yylikonet τους φαίνεται πολύ λαϊκό για να σχολιάσουν;

Μια χαρά μας τα λέει η Κα Τσαρούχα στη συνέντευξη μετά το 7.50 “Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών έχει ανοιχτά μυαλά. Για τους μαθητές που δε θέλουν το αυστηρό πλαίσιο της Φυσικής, η μάθηση μπορεί να γίνει με θεατρική υποβοήθηση”. Αυτό δεν είναι το πνεύμα της εποχής; Και όλων αυτών των “δράσεων”, που μας υποχρεώνουν να συμμετέχουν τα σχολεία μας; Και εμείς συζητάμε δίπλα για μετωπικά και πειράματα επίδειξης. Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών βλέπει …μπροστά.

Αλήθεια Τάκη τι ζώδιο είσαι;

 

Κατερίνα Αρώνη
3 έτη πριν

Καλησπέρα σε όλους!

Μα καλά…ποιος δεν καταλαβαίνει ότι…ζούμε μια κβαντική πραγματικότητα! Η “κβαντική” είναι παντού! Κάποτε ήταν η Φυσική…

Αυτό με τα ζώδια πολύ θα με ενδιέφερε…αλήθεια υπάρχουν και κβαντικά ζώδια;; Ή μήπως δίνω ιδέες…

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Λουκιανός Κηλαηδόνης-Νίκος Γκάτσος-Μανώλης Μητσιάς:

 

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Κατερίνα και χρόνια πολλά. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κβαντικά ζώδια (κι αν δεν υπάρχουν κάποιος θα τα …υλοποιήσει). Υπάρχει όμως Κβαντική Εσωτερική Θεραπεία.
Διάρκεια σπουδών 2 έτη. Τι το πέρασες; Όσο ήταν παλιά το Παιδαγωγικό…
Δες και το σχετικό βίντεο που φιγουράρει στη ιστοσελίδα και μετά τo Γιου Τουμπ σε πάει αυτόματα σε
Κβαντική Δύναμη. Μάλιστα στο 6.00min η συμπαθής επιστήμων διδάσκει Κβαντομηχανική για αρχάριους…
ΕΕΦ που είσαι; Ζητείται χορηγός!

Κατερίνα Αρώνη
3 έτη πριν

Καλή χρονιά Ανδρέα!

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση.Το θέμα θέλει μελέτη σε βάθος!..

Αν τα δω όλα αυτά θα αποκτήσω κβαντική υπερδύναμη πιστεύω..

Όχι παίζουμε… 🙂

 

 

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Γιάννη χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Τι πιθανότητες έχεις να αρέσει αυτό το τραγούδι στους συναδέλφους μας; Πολύ μικρές θα έλεγα σύμφωνα με το
Τι μουσική ακούει κάθε ζώδιο;

 

Κατερίνα Αρώνη
3 έτη πριν

Παιδιά, πέρα από την πλάκα, αν πέσουμε κατά πολύ μέσα στις προτιμήσεις μουσικής ανάλογα με το ζώδιο, πρέπει να το κοιτάξουμε σοβαρά το θέμα…

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
Απάντηση σε  Κατερίνα Αρώνη

Κατερίνα από το physicsgg άρθρο του Χάρη Βάρβογλη:

Αστρολογία και Στατιστική.

Κατερίνα Αρώνη
3 έτη πριν

Γιάννη, δεν πιστεύω να πίστεψες αυτό που είπα “να το κοιτάξουμε σοβαρά το θέμα”…πλάκα κάνω!!

Κατερίνα Αρώνη
3 έτη πριν

Εννοείται ότι η Αστρολογία είναι μία από τις μεγαλύτερες απάτες αποδεδειγμένα…

Όπως και τόσες άλλες… Αλλά παρ’όλα αυτά υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν (δυστυχώς)

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Μικρότατες Ανδρέα. Ουδέν των ζωδίων απ’ ότι φαίνεται ακούει Ελληνική μουσική.

Γιώργος Φασουλόπουλος
Αρχισυντάκτης

Τα επιχειρήματα της ΕΕΦ

δια του Αντιπροέδρου της, στις ενστάσεις του Αλέξη Δεληβοριά, αστρονόμου του Ευγενιδείου Πλανηταρίου

Αλέξης Δεληβοριάς κανείς δεν ζήτησε να καει το βιβλίο. Απλώς αναρωτιέται κανείς γιατί η ΕΕΦ εκδιδει το βιβλίο καποιου που ουδεμία σχέση έχει με την επιστήμη και θεωρει κορυφαιους στοχαστες τους Eckhart Tolle kai Gregg Braden. Για ποιον λόγο η ΕΕΦ προωθεί ένα βιβλίο που ουσιαστικά αναπαράγει τις κβαντικές κοτσάνες του Chopra

Pangiotis Fildisis ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΥΡΑ ….. ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ε.Φ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΜΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΑΕΜ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ..!!!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ και ΤΕΧΝΗΣ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ !!!ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ . ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ !!!!

αντιγραφή από το face book της συγγραφέως, για την πληρότητα της ενημέρωσης

Παρασκευή Κλειδέρη

»ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Κ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΑΕΜ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝΗ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙComputational Astrophysicist στο Queen Mary, University of London – School of PhysicsΜΕ ΤΙΜΗΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ε.ΦΦΙΛΝΤΙΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ»

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Όχι δεν πιστεύω ότι ενστερνίζεσαι τα σχετικά. Όμως έχει ενδιαφέρον το ότι πολλές φορές μπορούμε να πέσουμε μέσα σε προβλέψεις αν αυτές είναι γενικές. Ας υποθέσουμε ότι μιλώ σε έναν άνθρωπο ηλικίας 45 χρονών και πάνω. Προβλέπω ότι του αρέσουν ο Θεοδωράκης και ο Χατζιδάκις. Η πιθανότητα επιτυχίας της πρόβλεψης είναι μεγάλη.

Επίσης αν η πρόβλεψη αποτύχει θα ξεχάσει το περιστατικό, ενώ αν επιτύχει θα το θυμάται.

Κατερίνα Αρώνη
3 έτη πριν

Ναι..και όχι μόνο αυτό αλλά και οι συμπτώσεις μερικές φορές μας φαίνονται περίεργες.

Όπως όταν σκέφτεσαι να πάρεις τηλ. κάποιον και τη στιγμή εκείνη σε παίρνει αυτός. Και τόσα άλλα..

Λες και επικοινωνούμε με “κβαντικό” τρόπο…(λες;; 🙂 )