Γραπτή Εξέταση στο Εναλλασσόμενο & στην Η/Μ Επαγωγή

Πλαίσιο N σπειρών, με εμβαδό S η καθεμία, και ολικής αντίστασης RΠ , στρέφεται μέσα σε ομογενές μαγνητικό πεδίο έντασης Β, με σταθερή γωνιακή ταχύτητα ω, γύρω από άξονα που βρίσκεται στο επίπεδό του και είναι κάθετος στις δυναμικές γραμμές του πεδίου, σχήμα (α). Τη χρονική στιγμή που θεωρούμε ως αρχή μέτρησης του χρόνου to=0, το πλαίσιο είναι κάθετο στις δυναμικές γραμμές του μαγνητικού πεδίου.

Το ίδιο πλαίσιο στρέφεται μέσα στο ίδιο ομογενές μαγνητικό πεδίο έντασης Β, με σταθερή γωνιακή ταχύτητα ω, γύρω από άξονα που βρίσκεται στο επίπεδό του και είναι παράλληλος στις δυναμικές γραμμές του πεδίου, σχήμα (β). Τη χρονική στιγμή που θεωρούμε ως αρχή μέτρησης του χρόνου to=0, το πλαίσιο είναι παράλληλο στις δυναμικές γραμμές του μαγνητικού πεδίου.

ΘΕΜΑΤΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

(Visited 7,202 times, 1 visits today)
Subscribe
Ειδοποίηση για
12 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
Admin
1 έτος πριν

Καλημέρα Θοδωρή.

Σε ευχαριστώ για τα θέματα που μοιράστηκες!

Δεν μπορώ να μην  σχολιάσω το θέμα της οριακής ταχύτητας, μετά από επιβραδυνόμενη κίνηση (όριο από ..δεξιά) αλλά και τα αριθμητικά δεδομένα που οδηγούν σε οριακή ταχύτητα με διαδρομή 0,9m, λαμβάνοντας υπόψη και τις αντιρρήσεις που διατυπώνονται  δίπλα.

Νεκτάριος Πρωτοπαπάς
Editor

Καλημέρα Θοδωρή.

2ο διαγώνισμα σε ηλεκτρομαγνητισμό!!!

Φαντάζομαι ότι μετά από τόση δουλειά που έχεις ρίξει και μετά από 2 διαγωνίσματα οι μαθητές στο σχολείο σου θα έχουν τον ηλεκτρομαγνητισμό για πλάκα.

Μου άρεσε περισσότερο το τελευταίο θέμα.

Σε ευχαριστούμε για το διαγώνισμα … για να πάρουμε και ιδέες…

 

Κώστας Ψυλάκος
Editor
1 έτος πριν

Θοδωρη καλα θεματα !

Τοσο το Β οσο και το και το Γ εχουν την δυναμικη να εξετασουν πολυ καλα τα αντιστοιχα κομματια υλης στα οποια αναφερονται . Στο Γ η ευρεση θερμοτητας απο την καθε αντιστατη  απαιτει εναν χειρισμο που σιγουρα θα πρεπει να εχει διδαχθει ο μαθητης .

Οντως το Δyορ = 0,9 m το εψαξα μεσα απο τις Δ.Ε. που ειχα ανεβασει το καλοκαιρι .

Μαλιστα ο τυπος ειναι  yορ =4υορ *τ + υο*τ   ,  τ = m*Rολ /(Β*L)^2 = 0.1 sec ,  υορ =g*τ = 1 m/s  ,  υο = 5*υορ  , toρ=5τ 

Στο θεμα Α στην περιγραφη που κανεις για το δευτερο πλαισιο :

"Το ίδιο πλαίσιο στρέφεται μέσα στο ίδιο ομογενές μαγνητικό πεδίο έντασης Β, με σταθερή γωνιακή ταχύτητα ω, γύρω από άξονα που βρίσκεται στο επίπεδό του και είναι παράλληλος στις δυναμικές γραμμές του πεδίου, σχήμα (β). Τη χρονική στιγμή που θεωρούμε ως αρχή μέτρησης του χρόνου to=0, το πλαίσιο είναι παράλληλο στις δυναμικές γραμμές του μαγνητικού πεδίου." 

Καλο θα ηταν να μην εγραφες ΣΤΟ ΙΔΙΟ μαγνητικο πεδιο , διοτι δεν ειναι το ιδιο προφανως , εχει γινει οριζοντιο και το μετρο της εντασης του ΟΜΠ ειναι το ιδιο με πριν . 

 

Κώστας Ψυλάκος
Editor
1 έτος πριν

Προφανώς Θοδωρή δεν έπαιξες "τζοκερ"! Καλό είναι αφού υπάρχει η γνώση των Δ. Ε. έστω και στο βαθμό που μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε να βάζουμε τέτοια δεδομένα που να μην δίνουν αποτελέσματα κάπως εξωπραγματικα! 

Προφανώς δίνουμε τον ίδιο τύπο τελικά. Από εκεί πέρα οι εικόνες που δίνεις δείχνουν το πλαίσιο να έχει την ίδια τοποθέτηση και το μαγνητικό πεδίο να έχει αλλάξει προσανατολισμό. Αυτό φαίνεται από το σχήμα σου.Δικη μου εκτίμηση φυσικά! Άλλωστε είμαστε εδώ για να εκφράζουμε απόψεις – προβληματισμούς. Όλα είναι υπό μια καλοπροαιρετη κρίση.

Καλό βράδυ Θοδωρή! 

Πάλμος Δημήτρης
1 έτος πριν

Καλησπέρα Θοδωρή

Ωραίο διαγώνισμα

 

 

Μανώλης Δρακάκης
1 έτος πριν

Καλησπέρα Θοδωρή.

Πολύ καλό το διαγώνισμα που έφτιαξες, συγχαρητήρια.

Θα μείνω σ΄ένα σημείο χωρίς να σημαίνει ότι είναι το μόνο που έχει ενδιαφέρον.

Πολύ καλά κάνεις και τονίζεις ότι η σχέση Φ = ΝΒΑσυνωt  παρέχει την «μαγνητική ροή που διέρχεται από την επιφάνεια των σπειρών» του πλαισίου. Την εμπλέκουσα ροή δηλαδή.

Ως γνωστό το σχολικό βιβλίο , αφήνει να εννοηθεί ότι η σχέση αυτή παρέχει την «μαγνητική ροή μέσα από την επιφάνεια του πλαισίου».

Αν και η δική σου διατύπωση  θεωρώ ότι είναι περισσότερο ακριβής,  θα το έθετα μάλλον έτσι «μαγνητική ροή που διέρχεται από την  συνολική επιφάνεια των σπειρών» του πλαισίου.

Στο τελευταίο θέμα πολύ καλή η ιδέα με τον διακόπτη.

Ωραίο αν και  δύσκολο το Γ5 με έντονο το άρωμα των δεσμών.