Επαναληπτικό διαγώνισμα στο εναλλασσόμενο ρεύμα

Το στρεφόμενο πλαίσιο μιας ηλεκτρογεννήτριας έχει Ν σπείρες εμβαδού Α η κάθε μια και τροφοδοτεί ωμικό αντιστάτη. Την χρονική στιγμή  t = 0,  το πλαίσιο έχει το επίπεδό του κάθετο στις δυναμικές γραμμές ομογενούς μαγνητικού πεδίο έντασης μέτρου Β και το εμβαδικό διάνυσμα ,   είναι ομόρροπο με την ένταση του πεδίου αυτού.

Η συνέχεια σε pdf

και σε word

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
13 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Πρόδρομος Κορκίζογλου

Καλημέρα Μανώλη. Αρκετά απαιτητικό το διαγώνισμά σου, “πιάνει” τα σημαντικότερα πράγματα του εναλλασ. ρεύματος, γι’αυτό και αξίζει να το κάνει κάποιος υποψήφιος!
Συγχαρητήρια!!

Διονύσης Μάργαρης
07/12/2020 7:45 ΠΜ

Καλημέρα Μανώλη.
Σε ευχαριστώ για το διαγώνισμα που μοιράστηκες μαζί μας.
Να είσαι καλά.

Αποστόλης Παπάζογλου
Διαχειριστής

Καλημέρα Μανώλη. Πολύ καλό διαγώνισμα (όπως και το προηγούμενο) με προσεγμένη διατύπωση και κλιμάκωση. Για το Β1 σκέφτηκα ότι το εμβαδόν μεταξύ διαγράμματος και άξονα χρόνου στο δοσμένο χρονικό διάστημα είναι το μισό του εμβαδού του αντίστοιχου παραλληλογράμμου. Μου άρεσε ιδιαίτερα το στήσιμο του Β3, όπου με δεδομένες τις προτεινόμενες απαντήσεις δεν χρειάζονται υπολογισμοί, αλλά μόνο διερεύνηση των προσήμων της έντασης του ρεύματος. Το θέμα Δ εκτός του ότι είναι αξιόλογο, μου άρεσε και λόγω θεματολογίας. Εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να ξαναπάρουμε τα βουνά…

Χριστόφορος Κατσιλέρος
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Μανώλη, καλημέρα σε όλους. Πάρα πολύ καλό διαγώνισμα Μανώλη. Συγχαρητήρια!

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Μανώλη. Ένα διαγώνισμα ποιότητας, όπως μας έχεις συνηθίσει. Ήδη από τα Α΄ θέματα δείχνεις ότι δεν θέλεις απλή ανάκληση γνώσεων, αλλά να ενεργοποιηθεί η κριτική ικανότητα του υποψήφιου. Το Δ΄ μου άρεσε που είχε ωμική αντίσταση στο πλαίσιο, αλλά πιο πολύ με “τράβηξε” η ύπαρξη σεναρίου για το

Καταφύγιο Καλλέργηcomment image
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : ΚΑΛΛΕΡΓΗ, 1.680 μέτρα υψόμετρο
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ : 50 Άτομα
ΘΕΡΜΑΝΣΗ : Τζάκι – Σόμπες Ξύλου
ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ : Γεννήτρια
ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ : Δεξαμενή

Πηγή

Να είσαι καλά!

Τελευταία διόρθωση3 έτη πριν από Ανδρέας Ριζόπουλος
Χρήστος Θεοδώρου
27/03/2021 9:28 ΠΜ

Γεια! Ευχαριστούμε πολύ
Ήθελα να ρώτησε πως προκύπτει το “για Τριτη φορά” στο Δ4. ευχαριστώ!

Άντρεα Χρίστου
14/05/2021 8:55 ΠΜ

Καλημέρα σας! Πράγματι πολύ δυνατό και βοηθητικό το διαγώνισμά σας, ευχαριστούμε!
Έχω μια απορία στο Δ4: η “τρίτη φορά” δεν αναγράφεται στην εκφώνηση και γιατί στην σχέση (1) ο ρυθμός μεταβολής δεν είναι σε σχέση με το Ν των σπειρών; θεωρούμε δηλαδή ότι ο ρυθμός μεταβολής της μαγνητικής ροής είναι ίδιος τόσο σε όλο το πλαίσιο όσο και σε κάθε σπείρα του, οπότε παραλείπεται;