Μαγνητισμός Εικονογραφημένες Επισημάνσεις

Συνάδελφοι καλησπέρα. Αφορμή για τη εργασία μου αυτή υπήρξε η διαπίστωση ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές δυσκολεύονται πολύ στη σχεδίαση των εντάσεων των μαγνητικών πεδίων, σε σημείο που το ίδιο το σχήμα που κάνουν να τους οδηγεί σε λανθασμένη λύση . Αντιμετωπίζουν επίσης δυσκολία και στον υπολογισμό της έντασης του ρεύματος που διαρρέει τον κλάδο του κυκλώματος, στον οποίο συνδέεται ο αγωγός ο οποίος δημιουργεί το μαγνητικό πεδίο. Προσπαθώ λοιπόν να τους δώσω συγκεντρωμένα τα σχήματα που συναντούν κατά την επίλυση ασκήσεων η κατά την προσπάθειά τους να απαντήσουν τις ερωτήσεις που τους τίθενται. Ελπίζω η προσπάθειά μου να πετύχει τον στόχο της.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ pdf

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (2)

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
10 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Παρμενίωνα. Σε ευχαριστούμε για το διαμοιρασμό της δουλειάς σου. Τα κάλυψες όλα και με εξαιρετικά σχήματα, ειδικά τα 3D. Για την ορθή χρήση αυτού του υλικού από μαθητές και επειδή η πλειοψηφία των θεμάτων σου είναι ασκήσεις, νομίζω πρέπει να κάνουν μόνοι τους στο χαρτί πρώτα το σχήμα και μετά να το συγκρίνουν με το δικό σου. Καλό θα ήταν να περάσουν όλες τις περιπτώσεις και να σταθούν σε εκείνες που δεν έχουν ξαναδεί.
Αν διδασκόταν μια έστω light Στερεομετρία θα ήταν πιο εύκολο για τα παιδιά.
Τουλάχιστον αναβαθμίστηκε ο Ηλεκτρισμός της Β΄, αφού χρειάζεται πλέον στις Πανελλήνιες.
Να είσαι καλά!

Διονύσης Μάργαρης
13/02/2022 5:27 ΜΜ

Καλησπέρα Παρμενίων.
Χαίρομαι που σε βλέπω ξανά με ανάρτηση!
Σε ευχαριστούμε που την μοιράστηκες.

Βασίλειος Μπάφας
14/02/2022 8:06 ΠΜ

Καλημέρα Παρμενίωνα.
Μελέτη δείγμα υπομονής κι εργατικότητας.
Σε ευχαριστούμε για την καλή πρόθεση να τη μοιραστείς μαζί μας!

Αποστόλης Παπάζογλου
Διαχειριστής

Καλημέρα Παρμενίων. Εδώ διαψεύδεται το «ουκ εν τω πολλώ το ευ»…

Θοδωρής Παπασγουρίδης

Μπράβο Παρμενίωνα, υπόδειγμα συνέπειας και διάθεσης προσφοράς σε μαθητές και συναδέλφους. Ευχαριστούμε που το μοιράζεσαι