Subscribe
Ειδοποίηση για
18 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης
1 μήνας πριν

Καλησπέρα Γιάννη. Εξαιρετική μελέτη. Ετοίμαζα μια ανάρτηση με αυτό το θέμα, αλλά όχι μόνο με πρόλαβες αλλά το ξετίναξες. Δεν πειράζει σε συγχωρώ, θα κάνω “ανατροφοδότηση” και θα την μετατρέψω. Βάλε και ετικέτα “Αυτεπαγωγή” για να την βρίσκουμε εύκολα.

Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος

Καλησπερα Γιάννη. Πεμπτη λυση: (H πιο χαζη). Η μεγιστη ισχυς που ζηταμε ειναι η μεγιστη τιμη του ρυθμου μεταβολης της ποσοτητας (LΙ^2)/2 δηλαδη η μεγιστη τιμη του LIdI/dt.To εκανα με τον τυφλοσουρτικο χαζο τροπο χρησιμοποιωντας την συναρτηση
Ι(t)=(E/R)(1-e^(-tR/L)) Η ισχυς μεγιστοποιειται οταν e^(-tR/L)=1/2 δηλαδη η μεγιστοποιηση της ισχυος συμβαινει την χρονικη στιγμη t=(L/R)ln2 και η μεγιστη τιμη της ισχυος ειναι ΕΕ/4R.
Εσυ εδωσες πολυ ωραιες λυσεις με πιο ωραια την δευτερη. Ομως δεν ξερω αν το οτι δυο αριθμοι με σταθερο αθροισμα εχουν μεγιστο γινομενο οταν ειναι ισοι,ειναι γνωστο σε ολους απο μνημης. Εγω θα εδινα ως υποδειξη οτι απο ολα τα ορθογωνια με σταθερη περιμετρο,το τετραγωνο εχει το μεγιστο εμβαδον.

Τελευταία διόρθωση1 μήνας πριν από Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος
Βαγγέλης Κουντούρης

πολύ καλή, Γιάννη
μου θυμίζει μία στο συνεχές, όταν R=r, οπότε Ι=Ε/2r και Ρmax=Ε*/2r
(*=τετράγωνο)

Αποστόλης Παπάζογλου
Αρχισυντάκτης
27 ημέρες πριν

Ωραίες οι εναλλακτικές λύσεις Γιάννη. Όταν κάνω τη δεύτερη, που την προτιμώ, εισπράττω αμηχανία. Αν την έχουν διδαχτεί, σίγουρα δεν τη θυμούνται. Κωνσταντίνε τους λέω αυτό με το εμβαδόν.

Χριστόπουλος Γιώργος
27 ημέρες πριν

Καλημέρα Γιάννη. Επειδή όλοι λέμε ¨από την λυση της διαφορικής εξίσωσης έχουμε την συνάρτηση της έντασης του ρεύματος¨¨και λογικά δεν την λύνουμε ποτέ, παραθέτω παρακάτω την λύση (για να την θυμηθούμε…)
comment image

Τελευταία διόρθωση27 ημέρες πριν από Διονύσης Μάργαρης
Θρασύβουλος Πολίτης
27 ημέρες πριν

Καλησπέρα σας
Γιάννη, πολύ ωραία δουλειά!
Παραλλαγή της 1ης και 2ης λύσης:

Τελευταία διόρθωση27 ημέρες πριν από Θρασύβουλος Πολίτης
Θρασύβουλος Πολίτης
27 ημέρες πριν

Γιάννη, την προσθέτω και εδώ ως σύνδεσμο.

Θυμιος Τσιτζηρας
27 ημέρες πριν

Καλησπέρα Γιάννη,
Βλέποντας την συνάρτηση P(V)=-1/R V² + E/R V + 0 ως δευτεροβάθμια με α=-1/R β=Ε/R και γ=0 έχει κορυφή στη θέση x=-β/2α δηλαδή V=E/2 με Pmax=E²/4R αφού α<0

Θυμιος Τσιτζηρας
27 ημέρες πριν

Ευχαριστω