web analytics

Αυτεπαγωγή και πηνία σε παράλληλη σύνδεση

Στο σχήμα φαίνεται ένα τμήμα ενός κλειστού ηλεκτρικού κυκλώματος. Τα πηνία είναι παράλληλα συνδεδεμένα μεταξύ τους, θεωρούνται ιδανικά και έχουν συντελεστή αυτεπαγωγής L1=0,1H και L2=0,2H, αντίστοιχα. Η ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος  μεταβάλλεται με το χρόνο σύμφωνα με τη σχέση i=0,6t (S.I.).

Α.        Να υπολογίσετε την ένταση i1 του ηλεκτρικού ρεύματος που διαρρέει το πηνίο (1), καθώς και την ένταση i2 του ηλεκτρικού ρεύματος που διαρρέει το πηνίο (2) τη χρονική στιγμή t=5s.

Β.        Να υπολογίσετε το συνολικό ηλεκτρικό φορτίο που πέρασε από μία διατομή του σύρματος τόσο του πηνίου (1), όσο και του πηνίου (2) στο χρονικό διάστημα από t=0 έως και t=10s.

Αυτεπαγωγή και πηνία σε παράλληλη σύνδεση

Αυτεπαγωγή και πηνία σε παράλληλη σύνδεση 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
5 Σχόλια
Παύλος Αλεξόπουλος

Καλημέρα Μίλτο πολύ ωραία άσκηση!Με πρόλαβες, έβαλα και εγώ μια με πηνία συνδεδεμένα παράλληλα.

Τελευταία διόρθωση3 έτη πριν από Παύλος Αλεξόπουλος
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Μίλτο.
Όμορφο θέμα.

Παύλος Αλεξόπουλος

Γεια σου Μίλτο.Αυτό σκέφτηκα το πρωί που μπήκα για να αναρτήσω την άσκηση, λέω ούτε συνενοημενοι να ήμασταν. Συμφωνώ και για τα πηνία, τα ιδανικά προσδίδουν μεγαλύτερη ασφάλεια στην αντιμετώπιση τους.

Τελευταία διόρθωση3 έτη πριν από Παύλος Αλεξόπουλος