
Ξυπνώντας το πρωί έμαθα πως συμμετείχα στη θεματοδοσία των θεμάτων φυσικής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024. Όχι μόνο OTI συμμετείχα, αλλά KAI OTI πρότεινα το ερώτημα Γ2:
![]()
Επειδή το να μοιράζεσαι πράγματα, είναι καλό για όλους…

Ξυπνώντας το πρωί έμαθα πως συμμετείχα στη θεματοδοσία των θεμάτων φυσικής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024. Όχι μόνο OTI συμμετείχα, αλλά KAI OTI πρότεινα το ερώτημα Γ2:
![]()
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους για την στήριξη, ειδικά αυτούς που δεν γνωρίζω προσωπικά και είναι η συντριπτική πλειοψηφία
Στράτο Γεωργουδή, προσπαθώ να στείλω email στην ΟΙΕΛΕ αλλά δεν ανεβαίνει
Το γράφω εδώ
“Συνάδελφοι, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την ανακοίνωση στήριξης.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Στράτο Γεωργουδή, που ως συνάδελφος φυσικός κατάλαβε άμεσα το μέγεθος της αδικίας.
Στα 58 χρόνια μου, έμαθα πως στη ζωή σε στηρίζουν άνθρωποι που δεν σε γνωρίζουν και σιωπούν άνθρωποι που σου οφείλουν.
Είστε οι πρώτοι που ως συνδικαλιστικός φορέας βγήκατε με θάρρος και στηρίξατε έναν συνάδελφό σας στην πιο δύσκολη στροφή της εκπαιδευτικής του ζωής.
Η οικογένειά μου και εγώ σας ευχαριστούμε θερμά
Με ειλικρινή εκτίμηση
Θοδωρής Παπασγουρίδης ”
Πρέπει να πάω στο βαθμολογικό
Θα επανέλθω το βράδυ
Θοδωρή δεν παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό το δίκτυο, αλλά ήρθα να σου εκφράσω τη στήριξή μου στον αγώνα σου. Άργησα να πάρω χαμπάρι τι συνέβη (πραγματικά η υπόθεση μέσα στην τραγικότητά της είναι εντελώς “αστεία”) και δεν πρόλαβα να προσυπογράψω το κείμενο του Αποστόλη. Αν γίνεται να προστεθεί η υπογραφή μου, καλώς.
Γιώργος Μαντάς, Φυσικός, φροντιστής
Εντυπωσιάστηκα, Πάνο.
Ομολογώ πως δεν έχω ανάλογες δράσεις για να αυτοδιαφημίσω (δε λέω ότι είναι κακό αυτό, κάποιοι άνθρωποι απλά το έχετε ανάγκη).
Όσο για το αν έχω τις ίδιες ευαισθησίες, θα ήταν αστείο να νομίζεις ότι τις μονοπωλείς.
Είσαι εκτός θέματος όμως, δε μίλησε κανείς για τις τρύπες του συστήματος.
Μίλησα μόνο για τις αιχμές, που αφήνεις να αιωρούνται, χωρίς αποδείξεις φυσικά, περί σκανδάλου και βρώμικης διαδικασίας επιλογής των θεματοδοτών, σε μια στιγμή, που λερώνεται άδικα το όνομα ενός συναδέλφου μας.
Αποχρώσες ενδείξεις…
Καλό!
Αποχρώσα ένδειξη για την «υψηλή πηγή» του Πολάκη ήταν και ο Θοδωρής.
Αυτό και μόνο λέει πολλά για τις αποχρώσες ενδείξεις.
Όσο για τον «εξαίρετο συνάδελφο, που δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους δικηγόρους», αυτή τη στιγμή, που άδικα διασύρεται, έχει ανάγκη από συναδέλφους και φίλους, που να τον στηρίξουν.
Γι’ αυτό και εμείς προσυπογράψαμε το κείμενο στήριξης.
Ούτε αυτόκλητος δικηγόρος κανενός είμαι, ούτε τις αποχρώσες ενδείξεις σου θέλω να μου εκθέσεις προσωπικά.
Αν το ήθελα και αν το έκανες, τότε το σκιώδες σκίτσο, το οποίο χρησιμοποίησες για τους θεματοδότες, θα μας αντιπροσώπευε και τους δύο.
Εμένα σίγουρα δε με αντιπροσωπεύει.
Για σένα δεν ξέρω.
Ομολογώ πως δεν έχω ανάλογες δράσεις για να αυτοδιαφημίσω (δε λέω ότι είναι κακό αυτό, κάποιοι άνθρωποι απλά το έχετε ανάγκη).
Όσο για το αν έχω τις ίδιες ευαισθησίες, θα ήταν αστείο να νομίζεις ότι τις μονοπωλείς.
Είσαι εκτός θέματος όμως, δε μίλησε κανείς για τις τρύπες του συστήματος.
Μετά από αυτά που τα προσβλητικά που γράφετε για το πρόσωπό μου θα βρεθεί άραγε κάποιος από το δίκτυο να με προστατεύσει; Σταματάω κάθε διάλογο μαζί σας. Συνεχίζω βέβαια σθεναρά να υποστηρίζω την άποψη, ότι η ανωνυμία των θεματοδοτών αποτελεί μία από τις πολλές “τρύπες” του συστήματος.
Καλησπέρα παιδιά.
Πάνο αν ποτέ κατηγορηθείς αβάσιμα για οτιδήποτε και χρειαστεί να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, θα συνταχθεί ανάλογο κείμενο και θα υπογραφεί.
Φυσικά δεν εύχομαι να χρειαστεί ποτέ τέτοια συμπαράσταση.
Γιάννη καλά κάνουν όλοι οι συνάδελφοι που υπερασπίζονται τον συνάδελφο, εφόσον κατηγορήθηκε αβάσιμα. Το έγραψα και παραπάνω.
Εγώ όμως νομίζω ότι έθεσα ένα γενικότερο θέμα, λέγοντας ότι όλο το πρόβλημα ξεκινάει από την ανωνυμία των θεματοδοτών, αφού αν δεν υπήρχε αυτή η ανωνυμία δεν θα δημιουργούταν και αυτό το πρόβλημα. Πιστεύω ότι η ανωνυμία είναι μία από τις πολλές τρύπες του συστήματος. Χρόνια αρθρογραφώ πάνω σ’ αυτά τα προβλήματα του αδιάβλητου των Πανελληνίων. Και έρχεται τώρα η Κυρία και μου προσάπτει ότι όλα αυτά τα κάνω για την προσωπική μου αυτοδιαφήμιση. Θα με υπερασπιστούν και μένα τα μέλη του δικτύου το ίδιο σθεναρά για αυτή τη συκοφαντία; Αυτό ρωτάω.
Γιαννη Κυριακοπουλε,να εισαι καλα συναδελφε.Δεν αντεχω την αδικια.
Εχω γινει γραφικη στα social media να πολεμω με φυλλαδες,βουλευτες και φανατικους . Η αληθεια ειναι οτι πιανει τοπο. Ο κοσμος μαθαινει την αληθεια απο ανθρωπο που ξερει και καταλαβαινει. Πρεπει να υπερασπιστουμε τον συναδελφο μας Θοδωρη Παπασγουριδη
Καλησπέρα Πάνο, καλησπέρα σε όλους.
Πάνο, αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα με τις φετινές εξετάσεις και της άδικης επίθεσης στον Θοδωρή, εμπλέκεται με το αν θα έπρεπε ή όχι να είναι απόρρητα τα ονόματα των συναδέλφων που απαρτίζουν την ΚΕΕ;
Το να δοθούν τα ονόματα των επιτροπών τα τελευταία 10 χρόνια, είναι το πρόβλημα;
Τα ονόματα αυτά ζητάει και ο κ. βουλευτής, ξεχνώντας ότι στα 4 από τα 10 χρόνια, αυτός ήταν υπουργός της κυβέρνησης…
Και τώρα ζητάς συμπαράσταση γιατί η Ελευθερία διαφώνησε μαζί σου;
Είναι το ίδιο με την επίθεση Efsyn και Πολάκη;
Νομίζω ότι μπερδεύουμε τις καταστάσεις και θολώνουμε το τοπίο.
Πάνο έχουμε διαφωνήσει και θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε για το θέμα.
Οι λόγοι έχουν αναφερθεί από μένα. Στηρίζομαι σε συμβάντα.
Εγώ δεν πιστεύω πως αυτοδιαφημίζεσαι αλλά ανέφερες αυτά για να δείξεις ότι σε απασχολεί το θέμα.
Όμως το σχόλιο της Ελευθερίας δεν είναι συκοφαντία. Έρχεται σαν συνέχεια σχολίων που έγιναν:
Δεν ξέρω τι σκάνδαλο «φοβάται» ότι θα ξεσπάσει, τις αποχρώσες ενδείξεις, που λέει ότι έχει, υποθέτω ότι τις έχει καταθέσει στη δευτεροβάθμια, στο υπουργείο, στον εισαγγελέα ή δεν ξέρω και γω πού αλλού. (Υπερασπίζεται τον Θοδωρή)
και
Θα ήθελα παρακαλώ να με πληροφορήσετε αν και εσείς έχετε τις ίδιες ευαισθησίες και αν έχετε προβεί σε κάποιες ενέργειες σχετικές με τη διασφάλιση του αδιάβλητου των Πανελλήνιων Διαγωνισμών. (Δεν θα έκανα το σχόλιο αυτό.)
και
Ομολογώ πως δεν έχω ανάλογες δράσεις για να αυτοδιαφημίσω (δε λέω ότι είναι κακό αυτό, κάποιοι άνθρωποι απλά το έχετε ανάγκη). (Ούτε αυτό το σχόλιο θα έκανα).
και
Μετά από αυτά που τα προσβλητικά που γράφετε για το πρόσωπό μου θα βρεθεί άραγε κάποιος από το δίκτυο να με προστατεύσει; Σταματάω κάθε διάλογο μαζί σας.
(Ούτε αυτό θα το έγραφα).
δεν είναι συκοφαντία ή ύβρις ώστε να πρέπει να επέμβει κάποιος από εμάς.
Θα επιθυμούσα να μην είχε γίνει ο διάλογος αλλά δεν είναι κομψό να επεμβαίνω λογοκρίνοντας.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι η διαδικτυακή επικοινωνία έχει προβλήματα που δεν έχει η δια ζώσης επικοινωνία.
Κατερίνα να σε ευχαριστήσω για τη στάση σου και τη δράση σου στο φέησμπουκ όπου υπερασπίστηκες έναν άνθρωπο που μάλλον δεν γνωρίζεις δια ζώσης.
Υπονοείς Διονύση ότι οι θέσεις μου ενέχουν πολιτικές σκοπιμότητες επειδή τα ίδια ζητάει και ο Βουλευτής; Σε παραπέμπω λοιπόν στο άρθρο που δημοσίευσα σχετικά με μία άλλη τρύπα που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εισαγωγή μέσω των ΕΠΑΛ
https://panosmourouzis.blogspot.com/2020/09/blog-post.html.
Το να λέει η Κυρία ότι οι δημοσιεύσεις μου έχουν σχέση με την αυτοδιαφήμισή μου αυτό το εκλαμβάνεις ως διαφωνία; Το ίδιο δεν υπονοεί και ο Υπουργός ότι μέσω της διαρροής των θεμάτων ο Θοδωρής αυτοδιαφημίζεται; Δύο μέτρα δύο σταθμά; Διονύση και Γιάννη ομολογώ ότι με απογοητεύετε με τη στάση σας.
Πάνο θυμήσου το σχόλιο υποστήριξης που έκανα παλιά στο αλφαβήτα όταν ένας σχολίαζε σαχλαμαροειδώς άρθρο σου. Δεν είμαι διαφορετικό άτομο.
Θα επιθυμούσα να μην είχαν γραφτεί όλα αυτά.
Τα εξηγεί η φόρτιση που ακολούθησε την απαράδεκτη διαπόμπευση.
“Υπονοείς Διονύση ότι οι θέσεις μου ενέχουν πολιτικές σκοπιμότητες επειδή τα ίδια ζητάει και ο Βουλευτής; “
Όχι Πάνο, απλά λέω ότι έχει σημασία πότε κάποιος λέει και υποστηρίζει κάτι.
Είναι άλλο πράγμα, το ίδιο πράγμα να το λες τον Φεβρουάριο, σε νεκρό χρόνο και άλλο πράγμα αν το λες όταν έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος, όπου το ένα μέρος, δέχεται απρόσκλητη επίθεση. Και η επίθεση στον Θοδωρή, δεν έχει καμιά λογική.
Δεν δόθηκε καν κάποια αφορμή.
Δεν μπορεί να γίνεται σύνδεση της επίθεσης εναντίον του Θοδωρή και της αποκάλυψης του “σκανδάλου” των εξετάσεων!!! και μιας πάγιας θέσης σου, αν πρέπει να ανακοινώνονται τα μέλη της ΚΕΕ.
Άλλο πράγμα είναι Πάνο η διαφάνεια και πόσο είναι απαραίτητη και άλλο να αφήνεται υποψία για την ακεραιότητα των μελών της ΚΕΕ και η αναφορα σε πόθεν έσχες των μελών της…
Ο Πάνος έχει ασχοληθεί με τις “τρύπες” που έχουν δημιουργηθεί στο σύστημα, που όλοι θα ήθελαν να είναι “στεγανό”, και αυτό τον τιμά.
Δεν έχουμε θέμα μεταξύ μας, συζητάμε τα πάντα και τελικά αν και διαφωνούμε συνυπάρχουμε γιατί μας ενώνει ο κοινός στόχος, η διδασκαλία της Φυσικής.
Τα της ανωνυμίας της επιτροπής, την οποία και εγώ αναφέρω συχνά, θα την αναθέσω στους ανερχόμενους μαχόμενους πολιτικούς που κάποιοι από αυτούς είναι και δικηγόροι για να δω πως θα το χειριστούν..
Μπράβο στην ΟΙΕΛΕ για το άρθρο στο σάιτ μας. Πολύ χαίρομαι που είμαι μέλος της ΟΙΕΛΕ. Αναμένουμε την ίδια στάση και από την ΟΛΜΕ.
ΥΓ. Ανέβασα και το άρθρο της ΟΙΕΛΕ στις σελίδες μου για να διαβαστεί και από οσους δεν διαβάζουν το ylikonet.