web analytics

H ΕΕΦ προχωρά σε αυτοκριτική

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών προχωρά σε αυτοκριτική για να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία της - ELLINIKA HOAXES
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών προχωρά σε αυτοκριτική για να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία της
Με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, αναγνωρίζοντας ότι στο παρελθόν αποτέλεσε αντικείμενο «αρνητικής κοινωνικής κριτικής» για δημόσιες τοποθετήσεις μελών της σχετικά με ανεπαρκώς τεκμηριωμένα ζητήματα, και συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις των Πέτρου Ζωγράφου, Μαρίας Τσαρούχα, Δήμητρας Τζιόβα και Ξενοφώντα Μουσά, σημειώνει, στις 4 Μαΐου 2026, ότι ο φορέας «δεν γνωμοδοτεί για θέματα που στερούνται επαρκούς τεκμηρίωσης», επαναπροσδιορίζοντας έτσι τον θεσμικό του ρόλο απέναντι σε ζητήματα που σχετίζονται με ψευδοεπιστημονικές πρακτικές και απόψεις.
“αποτελεί και μια οφειλόμενη εδώ και χρόνια συγγνώμη σε ανθρώπους που ταλαιπωρήσαμε στα δικαστήρια, όπως τους δημοσιογράφους των “Ellinika Hoaxes”, αλλά και Φυσικούς που πικράναμε και απογοητεύσαμε με πράξεις και παραλείψεις μας. “
Το λες και δικαίωση, αν και σε κάποιους μας κοστισε πολυ ακριβα.
Με την επιστημη της Φυσικής παντα με οποιο τιμημα.
ΥΓ Το επόμενο βημα θα ειναι η δημιουργια Επιμελητηρίου Φυσικών στα πρότυπα του ΤΕΕ, ΕΕΧ. Αυτο θα φερει και την καθαρση.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
1 Σχόλιο
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Μιχαήλ Τρούλιαλης
15/05/2026 12:02 ΜΜ

Η ανακοίνωση είναι ανεπαρκής κατά τη γνώμη μου. Όταν θέλεις να αλλάξεις εντελώς σελίδα οφείλεις να ξεκαθαρίζεις το τοπίο με ονόματα, γεγονότα και ευθύνες. Θα δούμε. Για την ώρα παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Από μακριά!