Εκτιμήσεις και προσεγγίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!

Μετά από πολύ καιρό με χαρά επικοινωνώ δημοσία μαζί σας. Με την κατάθεσή μου αυτή αφήνω στον φιλόξενο ιστότοπο δύο εργασίες συνεδρίων δημοσιευμένων πριν από 25 χρόνια (!) ως συνεισφορά στον διάλογο που άνοιξε με δυο ευφυείς ασκήσεις του Θοδωρή (Εκτίμηση μήκους διαδρομής για οριακή ταχύτητα και Εκτίμηση φορτίου μέχρι την οριακή ταχύτητα).

Συνηγορούν όμως υπέρ της γνώμης του Σπύρου Τερλεμέ χωρίς να αποδέχονται τις επιστημολογικές του απόψεις.

Επίσης σχολιάζω ότι: (α) η σωστή παρέμβαση του Βασίλη Δουκατζής, για τον χρόνο αποκατάστασης 5τ συνεισφέρει στον προβληματισμό, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα της ασυμπτωτικής συμπεριφοράς των εκθετικών μεγεθών και (β) η ευφυής (χρησιμοποιώ όχι τυχαία την ίδια λέξη που χρησιμοποίησα και για τον Θοδωρή) παρατήρηση/λύση  του Κωνσταντίνος Σαράμπαλης δεν ανήκει στο «πρόγραμμα» της Κινηματικής, καθώς και αυτή του Θοδωρή, όπως ισχυρίζονται οι εργασίες.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το Δx είναι μεγαλύτερο από οποιονδήποτε αριθμό και να μας δοθεί (!). Αυτό γίνεται λόγω του ορισμού του ορίου συνάρτησης (εδώ η συνάρτηση Δx(t)) που τείνει στο άπειρο. Το Δx τείνει στο άπειρο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το v τείνει στο voρ.

Σε κάθε περίπτωση με συγκινεί πολύ η εποχή που το ‘α’  το λέγαμε  ‘γ’ (μες την Ελληνική μας… μοναξιά) και με προβληματίζει το γεγονός ότι μπορεί να ξαναδούμε θέματα στις Πανελλαδικές όπως αυτό που αναφέρεται στις εργασίες και επαναλαμβάνεται ως  άσκηση 4 στο Δ΄ΘΈΜΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΚΕΦ. των ψηφιακών βοηθημάτων.

ΠΑΤΡΑ 1997

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1995

 

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
3 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Διονύσης Μάργαρης
27/11/2020 4:43 ΜΜ

Καλησπέρα Γιώργο.

Χαίρομαι που σε βλέπω “εν ενεργεία”!

Σε ευχαριστώ για την κατάθεση των δύο εργασιών σου.

Θοδωρής Παπασγουρίδης

Καλησπέρα Γιώργο, τελικά μας διαβάζεις και ας μην …. μας το λες

Δύσκολα μας έβαλες ….. τεράστιες εργασίες…. νομίζω πως κατάλαβα το πνεύμα….

Θεωρώ πως ο μαθηματικός που “κρύβεις” μέσα σου (δεν ήξερα για το 2ο πτυχίο)

υπερίσχυσε …. στη συγκεκριμένη θέση που καταθέτεις

Να περνάς καλά στο Ρέθυμνο