web analytics
Subscribe
Ειδοποίηση για
7 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Θοδωρής Βαχλιώτης
08/06/2024 2:49 ΠΜ

Αχ βρε Διονύση τι μας κάνεις! Ξεκινάμε από τον Susskind και μετά, άντε να δούμε και το ένα βιντεάκι του Feynman, άντε και το 2ο βιντεάκι, μας πήρε το πρωί πάλι! Εμένα μου έχει αποτυπωθεί η φράση του που είχα δει να γράφεται εδώ από κάποιον συνάδελφο φυσικό, που πάνω-κάτω ήταν: Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί λειτουργεί έτσι η φύση και μάλλον δεν θα μπορέσουμε ποτέ. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να την περιγράψουμε. Σκεφτόμουνα μετά ότι, πράγματι, όλες οι θεωρίες της φυσικής είναι μαθηματικές περιγραφές του πως λειτουργεί η φύση. Αυτό είναι που μπορούν να κάνουν οι επιστήμονες. Και όσο καλύτερη περιγραφή, τόσο καλύτερη η θεωρία.

Χαράλαμπος Κασωτάκης

Μια και πιάσαμε τον Susskind μια παλιά του συνέντευξη που μου άρεσε. Μόνο μην τη διάβάσουν οι υπεύθυνοι του ΙΕΠ για τη διδακτκή της φυσικής γιατί θα με βάλουν σε κατάμαυρη λίστα (κα΄τι μου λέει ότι με έχουν ήδη σε .. μαύρη) αν κρίνω από τα κρτήρια αξιολόγησης σε πειραματικά λύκεια που… υπέστην πρόσφατα

https://delta.tudelft.nl/en/article/leonard-susskind-sleeping-during-lecture-good-thing

ιδιαίτερα στην ερώτηση Do you think anyone could learn physics?

Τελευταία διόρθωση1 έτος πριν από Χαράλαμπος Κασωτάκης
Κώστας Παπαδάκης
08/06/2024 9:12 ΠΜ

Ωραίο το video αλλά και το κείμενο του Leonard Susskind.
Μου άρεσε ιδιαίτερα η απάντηση του στην ερώτηση ” Τι γνώμη έχετε για τις διαλέξεις της Φυσικής; Μπορείς να μάθεις Φυσική από τις διαλέξεις αυτές;”

«Είναι φανταστικά καλές για την εκμάθηση φυσικής. Αυτός που πραγματοποιεί την διάλεξη μαθαίνει πολλά από τη φυσική. Μετά τις πρώτες μου σπουδές, σχεδόν όλα όσα έμαθα για τη φυσική προήλθαν από τη διδασκαλία της. Δεν ξέρω αν οι μαθητές έμαθαν πολλά, αλλά σίγουρα έμαθα. Οπότε θεωρώ πολύ σημαντική τη διδασκαλία της φυσικής».

Μίλτος Καδιλτζόγλου

Καλημέρα Διονύση, καλημέρα σε όλους!
Ωραίο βίντεο 15 απολαυστικά λεπτά!

Θα ήθελα να συστήσω ανεπιφύλακτα τα βιβλία του Leonard Susskind της σειράς The Theoretical Minimum, τα οποία μάλιστα έχουν αρχίσει να μεταφράζονται και στα ελληνικά.

Παναγιώτης Κουτσομπόγερας

Διονύση ευχαριστούμε για το άρθρο, χαιρετισμούς στον Θοδωρή και ευχαριστούμε τον κ. Κασωτακη για την παραπομπή