Το θεώρημα της ρακέτας.

Ποιες είναι οι ροπές αδράνειας ενός ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου ως προς κάποιους άξονες;

Ποιος είναι ο ελάσσων , ποιος ο ενδιάμεσος και ποιος ο μείζων κύριος άξονας;

Τι λέει το θεώρημα της ρακέτας;

Συνέχεια:

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
18 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Αποστόλης Παπάζογλου
Διαχειριστής

Γιάννη η επιμονή σου να κατανοήσεις κάτι, πέρα από βαρείς μαθηματικούς φορμαλισμούς, ωφελεί όλους εμάς, που δεν τους κατέχουμε. Αλλά ακόμη κι αν κάποιος είναι ‘γερός’ στα μαθηματικά, οφείλει να ομολογήσει, ότι η απλότητα των ερμηνειών σου είναι αξιοθαύμαστη. Πολλά ευχαριστώ!

Τάσος Αθανασιάδης
Αρχισυντάκτης
22/03/2019 2:49 ΜΜ

Συμφωνώ με τον Αποστόλη Γιάννη, αν και συχνά πιάνω τον εαυτό μου να ξύνει το κεφάλι του εκεί που εσύ λες είναι απλό…. Και συνεχίζεις…

Διονύσης Μάργαρης
22/03/2019 3:29 ΜΜ

Καλησπέρα Γιάννη.

Εκτός του να συμφωνήσω με Αποστόλη και Τάσο (καλησπέρα παιδιά), να πω ότι για μια φορά ακόμα τα κινούμενα ανθρωπάκια σου, καθάρισαν τον ορίζοντα…

Να είσαι καλά!

Γιώργος Φασουλόπουλος
Αρχισυντάκτης

Χάρις στην διαπραγμάτευσή σου Γιάννη, μέχρι και με τα ρώσικα του Dzhanibekov, στο βίντεο που παραπέμπει ο physicgg, επικοινώνησα.
Μπαίνω σε πειρασμό να την οικειοποιηθώ. Με μια μόνο υπογραφή. Την δική μου.
Συγκρατιέμαι. Κανείς δεν θα με πιστέψει.

Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
22/03/2019 9:25 ΜΜ

Γιάννη και υπόλοιπη παρέα καλησπέρα.

Αρχικά συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά, το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω, έχεις μοναδική ικανότητα να αποφεύγεις μαθηματικές πράξεις και να μπαίνεις στην ουσία. Αυτήν σου την ικανότητα την θαυμάζω.

Μία απορία. Όταν το στερεό περιστρέφεται πέριξ του άξονα μέγιστης ροπής αδράνειας x και εκτραπεί λίγο από την σταθερή του κατάσταση οι φυγόκεντρες δυνάμεις τείνουν να το επαναφέρουν στην αρχική του κατάσταση. Γράφεις ότι θα παρατηρηθεί μία ταλάντωση, αλλά με αποσβέσεις. Νομίζω ότι αν το στερεό αποτελεί στρόβο, στερεό που περιστρέφεται χωρίς την επίδραση εξωτερικών δυνάμεων, η ταλάντωση δεν θα έχει αποσβέσεις αλλά θα είναι αρμονική. Δεν μπορώ να φανταστώ μηχανισμό απόσβεσης. Το δε είδος της ταλάντωσης εξαρτάται από την εκτροπή που θα επιβάλλουμε. Φυσικά αυτό δεν αναιρεί την σταθερότητα της κίνησης του στρόβου πέριξ του άξονα x.