web analytics

Υπακούουν τα σπερματοζωάρια στον 3ο νόμο του Νεύτωνα;

σπέρμα σπερματοζωάρια

Πριν από μερικές ημέρες δημοσιοποιήθηκε σε πολλά sites η παραπάνω είδηση όπως  ΕΔΩ

Τι θ’ απαντούσαμε εάν ένας μαθητής μας ρωτούσε για την εγκυρότητα της παραπάνω είδησης; Νομίζω θα ήταν ενδιαφέρουσα μία τοποθέτηση για το παραπάνω άρθρο.

 

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
21 Σχόλια
Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Πάνο.
Δεν κατάλαβα το άρθρο. Ο συντάκτης του το κατάλαβε;

Κώστας Παπαδάκης
01/11/2023 8:00 ΜΜ

Μάλιστα. Ας απαντήσουμε:

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές σελίδες που προσπαθούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον σε όσους αναζητούν πληροφορίες ή ειδήσεις ακολουθώντας τις μελέτες / εφαρμογές του marketing που βασίζονται στην συμπεριφορά (ψυχολογική και κοινωνική) των ατόμων.

Ο τίτλος συνδυάζει δύο ανεξάρτητες λέξεις / φράσεις, τα “σπερματοζωάρια” και τον “3ο νόμο του Newton” που ο συνδυασμός τους θα προκαλέσει ο ενδιαφέρον ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού και θα ξεκινήσει να διαβάζει το άρθρο.

Τα πρώτα λίγα δευτερόλεπτα είναι καθοριστικά για να αποφασίσουμε αν έχει ενδιαφέρον κάτι και να κάνουμε ή όχι κλικ στην σελίδα (που στη προκειμένη περίπτωση είναι υποτίθεται τεχνολογική, αλλά θέλει views) κάτι που είναι καθοριστικό για την μηχανή αναζήτησης της google. Αν η google σε “συμπαθήσει” (αυτό που λένε SEO: search engine optimization) τότε θα σου φέρει “πελατεία” με αποτέλεσμα να βγάλεις λεφτά (από διαφημίσεις).

Άρα όλα τα άρθρα που γεμίζουν το διαδίκτυο, αλλά και τα video που προβάλλονται είτε στα social media είτε στο youtube και υποτίθεται είναι δωρεάν βλέπουν τους ανθρώπους σαν πιθανούς αγοραστές και τα δεδομένα τους (το τι τους ενδιαφέρει και το τι αναζητούν) σαν δεδομένα που όλες οι εταιρίες θα θέλουν να “αγοράσουν” για να μας διαφημίσουν στη συνέχεια προϊόντα.

Όλα γίνονται για το κέρδος αλλά υπάρχουν συνέπειες, οι άνθρωποι λαμβάνουν “πληροφορίες – σκουπίδια”.

Καλό θα ήταν να ελέγχουμε από που λαμβάνουμε πληροφορίες και να προσπαθούμε να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που παίρνουμε.

Βαγγέλης Κουντούρης

καλησπέρα σε όλους
άρτι αφιχθείς από το αγκάλιασμα του κάτω κόσμου, ενάμιση μήνα σε 3 νοσοκομεία, εξ ου και η εξαφάνισή μου, ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ευχές σας
ε, ναι, παρακαλούνται θερμά, μην και μας ξαναγυρίζουν οι μάγοι και άλλες ομοταξίες, δεν διαβάζεται και εύκολα το κείμενο, κάτι το μισοσκεπάζει, σε νερά του Καματερού, με την αναβάθμιση κιόλας να πηγαίνουμε από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη με κόστος ένα, μόλις, ποτήρι, σε καταλυτικά ζώδια και παντογνώστριες γυάλινες μπουκάλες
τα σπερματοζωάρια βέβαια και δέχονται από το ωάριο δύναμη και ασκούν σε αυτό (ίση και) αντίθετη
και το μεν ωάριο παραμένει ακίνητο, διότι η μάζα του είναι πολύ μεγάλη, συγκριτικά, με την του σπερματοζωαρίου, αλλά και διότι οι δυνάμεις που δέχεται από τα σπερματοζωάρια είναι κυκλικά συμμετρικές, το δε σπερματοζωάριο κινείται διότι η μάζα του είναι ασήμαντη, αλλά και διότι η μάνα φύση του έχει δώσει τέτοιο έστινγκτο
επομένως θερμή παράκληση να μην αμφισβητείται ο 3ος νόμος του Νεύτωνα, που κατά την άποψη ενός τύπου εδώ μέσα, που συμβαίνει και να γνωρίζω “προσωπικά”, είναι ο πιο δίκαιος και ο πιο Αριστερός νόμος της Φύσης

Κωνσταντίνος Καβαλλιεράτος

Δασκαλε μας ελειψες! Περαστικα και σιδερενιος!

Τίνα Νάντσου
01/11/2023 9:37 ΜΜ

Περαστικά Βαγγέλη!

Κώστας Παπαδάκης
02/11/2023 12:14 ΠΜ

Δάσκαλε περαστικά,

“Ο 3ος νόμος του Νεύτωνα, είναι ο πιο δίκαιος και ο πιο Αριστερός νόμος της Φύσης.”

δεν παίζεσαι..

Διονύσης Μάργαρης
Αρχισυντάκτης
02/11/2023 11:03 ΠΜ

Καλημέρα Βαγγέλη και περαστικά.
Σιδερένιος!!!!

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Σιδερένιος.

Χριστόπουλος Γιώργος

Βαγγέλη περαστικά ! Να είσαι γερός και δυνατός και να σε χαιρόμαστε με τις Φυσικές (και Αριστερές) τοποθετήσεις σου!

Χριστόπουλος Γιώργος

Και εγώ δεν το κατάλαβα! Δηλαδή τι κάνουν ; Εισάγουν ένα καινούργιο φυσικό μέγεθος(το περίεργο μέτρο ελαστικότητας) από το πουθενα και καταργούν την δράση αντίδραση; Για να εξηγήσουν την χαοτική συμπεριφορά των σπερματοζωαρίων και την κίνηση των ουρών τους; Αφελές φαίνεται σε πρώτη αναγνωση.

Χριστόπουλος Γιώργος

Και ναι , ο 3ος νόμος παραβιάζεται στηνειδική θεωρία της σχετικότητας(όταν έχουμε κίνηση με την ταχύτητα του φωτός), αλλά τα σπεερματοζωάρια κινούνται με αυτή την ταχύτητα; ¨Οχι βέβαια.

Γρηγόρης Καρίμαλης
02/11/2023 12:37 ΜΜ

Περαστικά κ Κουντούρη. Υγεία σε όλο τον κόσμο.

Αποστόλης Παπάζογλου
Διαχειριστής

Βαγγέλη κράτα γερά. Σιδερένιος!