web analytics

Τελικό Διαγώνισμα Προσομοίωσης 13-5-2026

Τελικό Διαγώνισμα Προσομοίωσης 13-5-2026

Πρώτα, αφιερώνω το παρόν διαγώνισμα στο 17χρονο κορίτσι που δίνει τη μάχη για τη ζωή στην εντατική. Της εύχομαι να τα καταφέρει και να ξεπεράσει αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Να γίνει και 27χρονη και 57χρονη και 100χρονη και να ρουφάει κάθε στάλα της ζωής που είναι μπροστά της. Πρώτα από όλα η Ζωή, η Υγεία και η Ευτυχία. Οι Πανελλαδικές, είναι απλώς ένα αστεράκι συγκριτικά με το γαλαξία της ζωής.

Θα ήθελα ακόμα να το αφιερώσω στους μαθητές μου, αλλά και σε όλους τους μαθητές που αγωνίζονται καθημερινά με μεράκι, συνέπεια και αγάπη για τη γνώση.
Σε εκείνους που δεν φοβούνται τον μόχθο, που επιμένουν στις δυσκολίες και που συνεχίζουν να προσπαθούν με στόχο όχι μόνο την επιτυχία στις εξετάσεις, αλλά και τη βαθύτερη κατανόηση της Φυσικής και της σκέψης που αυτή καλλιεργεί.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον εξαίρετο συνάδελφο και καλό φίλο Τάσο Χατήρα, που είχε τον τελικό έλεγχο των θεμάτων.

Εύχομαι η προσπάθεια όλων να δικαιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εκφωνήσεις

Απαντήσεις-Λύσεις

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
8 Σχόλια
Παύλος Αλεξόπουλος

Γεια σου Χριστόφορε, ευχαριστούμε για το διαγώνισμα! Όμορφο, για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Χριστόφορε. Σε ευχαριστούμε για την ανάρτηση του διαγωνίσματος. Έχει πολύ καλές προτάσεις αξιολόγησης των υποψηφίων. Θα το χαρακτήριζα “σκληρή προπόνηση”, αφού πρέπει να προσεχτούν ιδαίτερα και τα Α΄θέματα.
Δυστυχώς η ευχή σου δεν εκπληρώθηκε.Έπρεπε να μην έχουμε φτάσει ως εδώ…

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Χριστόφορε καλησπέρα. Μήπως στην εκφώνηση του Β2 εννοείς οριζόντιο μαγνητικό πεδίο;
Επίσης στο Α1 το Β είναι προς τα έξω. Αν αρχίσει να αυξάνει το μέτρο του, το dB προς τα έξω, το Βεπ από Lenz προς τα μέσα και Ιεπ ωρολογιακό. Το ρεύμα θα βγει αντιωρολογιακό αν Β μειώνεται.

Σταύρος Πρωτογεράκης

Καλημέρα και ευχαριστούμε Χριστόφορε. Με δυσκόλεψε η εκφώνηση του Α1 ομολογώ. Δεν θα μπορούσε να σημαίνει ότι εμφανίζεται και συνιστώσα εξωτερικού μαγνητικού πεδίου, με αυξανόμενο μέτρο, στη φορά της ταχύτητας; Θα έγραφα… Η κατεύθυνση του εξωτερικού μαγνητικού πεδίου δεν αλλάζει αλλά το μέτρο της αυξάνεται καθώς ο δακτύλιος κινείται προς τα δεξιά.