web analytics

Νέοι καθηγητές ετών 50

Η μέση ηλικία των νεοδιόριστων φυσικών είναι λίγο πάνω από τα 49 έτη. Η μέση ηλικία των ήδη διορισμένων ξεπερνά τα 56 χρόνια. Προλαβαίνω;

ΥΓ. Το ότι δεν έχουμε επιμελητήριο φυσικών κοστίζει ακριβά.
Για να διαβάσετε το άρθρο εδώ

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
19 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Αποστόλης Παπάζογλου
Διαχειριστής

Καλημέρα Τίνα. Το διάβασα με θλίψη χθες βράδυ. Γιατί να επιλέξει λοιπόν κάποιος σπουδές στο Φυσικό, όπου πέρα από τη δυσκολία του αντικειμένου, θα χρειαστεί να περιμένει και μια 25ετία για να διοριστεί, αν τον ενδιαφέρει η εκπαίδευση;

Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
20/08/2023 7:24 ΜΜ

Καλησπέρα δεν θα έπρεπε το άρθρο να μας έλεγε πόσους εκπαιδευτικούς φυσικούς χρειαζόμαστε κάθε χρόνο, πόσοι προσλαμβάνονται και με ποιον τρόπο για να βγάλουμε άκρη;

Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
20/08/2023 8:17 ΜΜ
Απάντηση σε  Τίνα Νάντσου

Ο Λακασάς δεν έδωσε κανένα σοβαρό στατιστικό στοιχείο. Για παράδειγμα τι σημαίνουν όλα τα νούμερα στο άρθρο του, αν χρειαζόμαστε 100 φυσικούς στην εκπαίδευση κάθε χρόνο και βγαίνουν 1000; Όταν τα νούμερα είναι θέμα ανάγνωσης, πάντα είναι αναξιόπιστα Τίνα.

Στάθης Λεβέτας
Αρχισυντάκτης
20/08/2023 8:54 ΜΜ
Απάντηση σε  Τίνα Νάντσου

Αν η μέση ηλικία οφείλεται σε λιγότερες θέσεις από ότι το πλήθος των αποφοίτων ανά έτος, οπότε μεγάλη η αναμονή για πρόσληψη στο δημόσιο, τότε η συζήτηση δεν έχει νόημα. Σε ένα σοβαρό άρθρο αυτά θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα. Επίσης θα έπρεπε θα είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει “επαγγελματικά δικαιώματα” αν χρειαζόμαστε 100 και βγαίνουν 1000… Διαφορετικά απλά γκρινιάζουμε.

Μαλάμης Γρηγόρης
21/08/2023 9:50 ΠΜ

Καλημέρα σε όλους.
Μιας και ο κ. Λακασάς έδωσε κάποια στατιστικά στοιχεία ας δούμε κάτι σχετικό.
Αναφέρει ότι η μέση ηλικία των Φυσιογνωστών είναι 62,86 έτη.
Θυμάμαι πολύ καλά ότι η η αντίστοιχη σχολή σταμάτησε να δέχεται φοιτητές το 1975 ( οι εισαχθέντες το 75 κατευθύνθηκαν στα άλλα τμήματα του τότε Φυσικομαθηματικού κύκλου ).
Ετσι ένας απλός υπολογισμός οδηγεί στο ότι οι μεταφερθέντες είναι γεννηθέντες το 1957 οπότε όσοι τελείωσαν τη σχολή είναι γεννηθέντες μέχρι το 1956 και σήμερα είναι 67 ετών και άνω.
Από που βγαίνει λοιπόν το 62,86 ; Θαύμα έγινε;.

Χαράλαμπος Κασωτάκης

Παραθέτω για σύγκριση μια παλιότερη έρευνα με αξιόπιστα στοιχεία από το myschool. Οι πρωτοδιόριστοι φυσικοί δεν ξέρω αν είναι καλός δείκτης καθώς διορίζονται με βάση την προυπηρεσία και με εξαίρεση (που γίνεται ταχύτατα κανόνας όσο περνάνε τα έτη καθως η ειδική αγωγή δρα ως δούρειος ίππος) αυτούς που διορίστηκαν με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή έχουν μεγάλη ηλικία. Μεγάλο διδασκόντων σε σχολεία (30-90%) εδώ στην επαρχία(δεν ξέρω στην Αθήνα) είναι πλέον νεότεροι αναπληρωτές. Όσον αφορά τις ειδικότητες πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα αλλάξουν. Δεν θα είναι πλέον φυσικοί, μαθηματικοί, φιλόλογοι αλλά .. καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς , ανοιακοί κ.λ.π. Ήδη, σχετικά πρόσφατα, σχολείο εδώ στο Ρέθυμνο είχε πρόβλημα με την πενθήμερη, που λύθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, καθώς λίγο πριν αναχωρήσουν (με κλεισμένα ονομαστικά εισιτήρια) ένας συνοδός καθηγητής αναχώρησε αλλά εις αιωνίους μονάς.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/302638_ilikiaki-katanomi-ton-monimon-ekpaideytikon-analytikoi-pinakes

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης

Οι εποχές αλλάζουν.

Αβραμίδης Ανέστης
21/08/2023 1:05 ΜΜ

Γεια σου Γιάννη, εύστοχος όπως πάντα. Μόνο που τώρα, αν ζούσε ο Ζαμπέτας, θα έπρεπε να γράψει κάνα τραγούδι για τον εξηντάρη (να μη πω για τον εβδομηντάρη…)

Γιάννης Κυριακόπουλος
Αρχισυντάκτης
Απάντηση σε  Αβραμίδης Ανέστης

Γεια σου Ανέστη.