web analytics

εικόνες της επιστήμης στην πόλη (1)

Στην άδεια πόλη, τον 15αύγουστο, χωρίς περισπασμούς από οχήματα και αγχωμένους συμπολίτες, διευκολύνεται η βόλτα στο κέντρο και η παρατήρηση γίνεται με άλλο μάτι.

Ιπποκράτους, δίπλα στο Χημείο της Σόλωνος

f1

Από τα πιο παλιά βιβλιοπωλεία που εστιάζουν σε βιβλία θετικών επιστημών

Πάρκινγκ εκεί κοντά, στην Ζαλόγγου, παράλληλη της Σόλωνος

f2

Φαρμακείο στην Νίκης, στο Σύνταγμα.

20160102-121247

Στην Ηλιουπόλεως, απέναντι από το Πρώτο Νεκροταφείο.

20190815-131708

Και η ταυτότητα της αναπαράστασης.

5

Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλους!

Χρόνια πολλά Παναγιώτη!

Χρόνια πολλά Μαρία!

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
753 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Τίνα Νάντσου
07/10/2020 8:50 ΠΜ

Γιώργο τα σχολια σου ειναι παντα θυσαυρος. Και πηγη έμπνευσης για μενα προσωπικα. Σε ευχαριστω

Παντελεήμων Παπαδάκης
Αρχισυντάκτης

Καλημέρα Γιώργο

Φαίνονται όμορφα τα στρατάκια που ξανοίγονται στο δρόμο του τίτλου ,

με περιπλοκάδες που θέλεις να μυρίσεις και να απολαύσεις…

Απών μεν ,παρόν δε…

Να είσαι πάντα καλά 

Διονύσης Μάργαρης
Αρχισυντάκτης
07/10/2020 5:55 ΜΜ

Μιας και… ολισθαίνεις προς Νόμπελ και Χημεία:

Σε δύο γυναίκες το Νόμπελ Χημείας

 

Με την απονομή του Νόμπελ Χημείας ολοκληρώθηκε την Τετάρτη ο κύκλος των ανακοινώσεων των αμιγώς επιστημονικών βραβεύσεων από τη Σουηδική Βασιλική Ακαδημία για το 2020.

Η Ακαδημία αποφάσισε να τιμήσει δύο γυναίκες, την Γαλλίδα μικροβιολόγο Εμανουέλ Σαρπεντιέ και την Αμερικανίδα βιοχημικό Τζένιφερ Ντούντνα για την ανάπτυξη μίας μεθόδου επεξεργασίας γονιδιώματος. Οι Σαρπεντιέ και Ντούντνα «έχουν ανακαλύψει ένα από τα πιο κοφτερά εργαλεία της γενετικής τεχνολογίας: Το γενετικό ψαλίδι CRISPR/Cas9. Με αυτό οι ερευνητές μπορούν να αλλάζουν το DNA ζώων, φυτών και μικροοργανισμών με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια» αναφέρει η Ακαδημία στην ανακοίνωσή της.

«Το CRISPR/Cas9 έχει φέρει επανάσταση στις μοριακές βιοεπιστήμες ενώ έχει ανοίξει «νέες ευκαιρίες» όσον αφορά στην τροποποίηση φυτών. Παράλληλα συμβάλλει σε καινοτόμες θεραπείες για τον καρκίνο και ίσως κάνει πραγματικότητα το όνειρο της θεραπείας κληρονομικών ασθενειών» προσθέτει.

Η Εμανουέλ Σαρπεντιέ γεννήθηκε το 1968 στη Γαλλία και είναι διευθύντρια της Μονάδας Max Planck για τις Επιστήμες Παθογόνων, στο Βερολίνο. Η Τζένιφερ Ντούντνα γεννήθηκε το 1964 στις ΗΠΑ και είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και ερευνήτρια στο Howard Hughes Medical Institute. Άρχισαν να συνεργάζονται για να δημιουργήσουν το γενετικό «ψαλίδι» το 2011.

πηγή.

Παντελεήμων Παπαδάκης
Αρχισυντάκτης

Γειά σου Γιώργο.

Κάλλιστη η ιδέα των Monk και Ven αλλά και η δική σου για την άγνωστη μου ετοιμολογία του ΚΑΦΑΟ !

Ως προς την αντίστιξη