Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Σωτήριο έτος 1231

Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Σωτήριο έτος 1231…όχι τι έτος έχουμε…; Α ναι, 2020. Και όμως στο περιοδικό της Ένωσης Ελλήνων φυσικών βλέπουμε άρθρο το οποίο ξεκινά ως εξής:

“Οι φοιτητές των τμημάτων φυσικής των Πανεπιστημίων, οι μαθητές Λυκείου κλπ, με την εκτέλεση του απλού αυτού πειράματος που κοστίζει ελάχιστα χρήματα, εύκολα μπορούν να αποδείξουν, ότι η θεωρία της Σχετικότητας είναι λάθος!”

Και προχωράει αναφέροντας δυο αξιώματα της Ειδικής Θεωρία Σχετικότητας και πως αποδεικνύεται ότι κανένα εκ των δυο “δεν ισχύει μέσα στη φύση”.

Το θέμα με ισχυρισμούς αυτού του τύπου στη φυσική είναι το ίδιο με αντίστοιχες δηλώσεις στο πλαίσιο της εξελικτικής θεωρίας. Αν υπήρχαν όντως αποδείξεις που καταρρίπτουν μια εδραιωμένη επιστημονική αρχή όπως η θεωρία της εξέλιξης ή η Ειδική Θεωρία Σχετικότητας, αυτές οι αποδείξεις θα έπαιζαν νυχθημερόν σε κάθε site, επιστημονικό κανάλι και σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα το ξέραμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την επικοινωνία της επιστήμης μέσα σε λίγα λεπτά πόσο μάλλον άτομα που ασχολούνται με τη φυσική επαγγελματικά. Το να υπάρχει λοιπόν τέτοια απόδειξη θαμμένη μόνο στο περιοδικό της ΕΕΦ είναι πρακτικά αδύνατο….

πηγή.

Loading

Subscribe
Ειδοποίηση για
50 Σχόλια
Inline Feedbacks
Όλα τα σχόλια
Βαγγέλης Κουντούρης

εδώ και 12, περίπου, χρόνια, ουδεμία σχέση έχω με την, πώς την είπατε την ένωση;,

το γράφω για όσους μου έκαναν την τιμή να διαβάζουν τις δουλειές μου, ασκήσεις, θεωρίες, πειράματα, στα περιοδικά "Φυσικός Κόσμος", 17000 τεύχη τότε, "φυσικός Κόσμος Junior", ημετέρα πρόταση, αλλά και τις απαντήσεις στις Πανελλήνιες Εξετάσεις σε εφημερίδες και κανάλια

καθώς και σε όσους με γνώρισαν ως προεδρεύοντα σε συνέδρια, εκδηλώσεις, απονομές, βραβεύσεις

από καιρό δεν είμαι εκεί, διότι…

Βασίλειος Μπάφας
17/02/2020 8:54 ΠΜ

Το έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι έχω διαγραφεί από την ΕΕΦ.

Ωστόσο καθώς προσπαθώ να διαβάσω αυτό που παραθέτει ο Διονύσης εγώ προσωπικά βλέπω μόνο μια σελίδα και είναι ημιτελές. 

Επίσης δεν καταλαβαίνω την προσέγγιση για το απόλυτο μηδέν. Είναι θεωρητική ή πειραματική; Με κλασική φυσική ή κβαντική;

Εδραιωμένες θεωρίες πάντα είναι δυνατόν να ανατραπούν. Εδώ όντως φαίνεται πρακτικά αδύνατο. Η απορία μου είναι γιατί κάνει η ΕΕΦ αυτό το τον "θόρυβο". Όσο για το σωτήριο έτος;

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα συνάδελφοι. Από την ιστοσελίδα του Κου Τσόλκα.
Ξεκινάει:
Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Κατ’ αρχήν λυπάμαι ειλικρινά, διότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός Φυσικών (Καθηγητές Πανεπιστημίων, ερευνητές, κ.λ.π) είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό «τυφλοί», ώστε δεν μπορούν να δουν και να καταλάβουν τα παρακάτω:
   1. Ο Γαλιλαίος είναι λάθος (πείραμα του Πύργου της Πίζας). Συνεπώς και η «αρχή της ισοδυναμίας» της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας (η οποία ως γνωστό βασίζεται στο πείραμα του Γαλιλαίου), είναι και αυτή προφανώς λάθος.
   2. Η μετακίνηση του περιηλίου του πλανήτη Ερμή 43’’/αιώνα οφείλεται στην περιστροφή του Ήλιου γύρω από το κέντρο μάζας του ηλιακού συστήματος και όχι στην καμπύλωση του χώρου – χρόνου γύρω από τον Ήλιο, όπως λανθασμένα ισχυρίζεται ο Αϊνστάιν.

κ.λ.π.

συνεχίζει

εάν υπάρχει Φυσικός, ο οποίος σιωπά ή δεν μπορεί να απαντήσεις στις παραπάνω περιπτώσεις (1), (2), (3), (4) τότε αυτός όχι μόνο δεν είναι Φυσικός επιστήμων αλλά αποτελεί και ντροπή για την επιστήμη της Φυσικής.

και συνεχίζει

Σήμερα στη Φυσική υπάρχουν “χωρο–χρόνοι”, “απροσδιοριστίες”, “βρόγχοι”, “χορδές”,“υπερ-χορδές”, “quarks”κ.λ.π.
Συγχωρήστε με αλλά όλα αυτά είναι μεγάλες ανοησίες!
Αυτά είναι φαντασιώσεις, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη Φυσική πραγματικότητα.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, του έδωσε όμως βήμα, άρα έδιωξε τη ντροπή από πάνω της. 

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Ο σύνδεσμος για τους τυφλούς 
http://www.tsolkas.gr/html/greek.html

όπου μπορεί κανείς να βοηθήσει και οικονομικά…

Νίκος Ανδρεάδης
Αρχισυντάκτης
17/02/2020 6:20 ΜΜ

Για την πληρότητα της ανάρτησης.

ΔΥΝΑΜΗ ΕΨΙΛΟΝ
Σχηματίζεται κράμα πυκνότερου και αραιότερου αιθέρα, του ΙΔΙΟΝ και της ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗΣ ΜΗ ΟΥΣΙΑΣ (είναι τα δύο είδη αιθέρων και το κράμα τους η ΕΝΩΣΙΑ, μέσης πυκνότητας αιθέρας).

 

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Νίκο. Η πληρότητα απαιτεί και εφευρέσεις

Opera-2020-02-17-183654-www-tsolkas-gr

Θα μπορούσε να προτείνει αλυσίδα, όπως τα βυτιοφόρα…

Και για τη διδασκαλία του στερεού, έχουμε
Opera-2020-02-17-184209-www-tsolkas-gr

Και επειδή η ένταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο επιβάλλει ετοιμότητα και υπερσύγχρονους εξοπλισμούς
Opera-2020-02-17-184405-www-tsolkas-gr
Έχει μόνο ένα μικρό προβληματάκι στο στρίψιμο, αλλά το βλήμα έχει μεγάλο βεληνεκές (δε μου φαίνεται για 45 μοίρες η γωνία…)

Νίκος Ανδρεάδης
Αρχισυντάκτης
17/02/2020 7:06 ΜΜ

Ανδρέα η εικόνα στην "Κυλιόμενη σφαίρα παντός εδάφους" είναι χρήσιμη.
Ο άνθρωπος που κάνει σπορ, βλέπει μόνο την περιστροφική κίνηση του στερεού.
Ειναι ένα καλό παράδειγμα συστήματος αναφοράς το οποίο μόνο μεταφέρεται.

Ακόμα και το υπόδημα αποφόρτισης είναι χρήσιμο smiley

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Σωστό αλλά μεταφορική στο νερό, μπορεί να κάνει; Φαίνεται πολύ λεία για να κυλίσει στο νερό! Βέβαια εξέχει λίγο η βαλβίδα εξαερισμού, οπότε κάθε φορά που θα βρίσκει στο νερό, θα δέχεται ώθηση… 
Ωραία περνάμε…

Νίκος Ανδρεάδης
Αρχισυντάκτης
18/02/2020 1:26 ΠΜ

Σενάριο:
Μαθητής: Κύριε Ριζόπουλε, ποιός (παρατηρητής) βλέπει
τη στροφική κίνηση ενός στερεού που εκτελεί σύνθετη κίνηση;
Ισοδύναμα:
Μαθητής: Κύριε Ριζόπουλε, ποιός (παρατηρητής) μετράει την
γωνιακή ταχύτητα ενός στερεού που εκτελεί σύνθετη κίνηση;

Βρες μου ένα πιο απλό, πρακτικό και διασκεδαστικό παράδειγμα,
επιπλέον ο παρατηρητής βρίσκεται και στο εντός ύλης κέντρο μάζας.

Σκοπός του δικτύου, εκτός από την επιμόρφωση είναι και να περνάμε καλά.

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης

Καλησπέρα Νίκο. Επειδή ακόμα βρίσκομαι στα ρευστά, θα αργήσω να αντιμετωπίσω αυτή την ερώτηση. Μπορεί όμως να με ρωτήσουν για την πρακτική χρήση της θεωρίας του ιδανικού ρευστού, οπότε τι καλύτερο παράδειγμα, από
Opera-2020-02-18-140432-www-tsolkas-gr

Στο 2ο σχήμα βλέπουμε την πύκνωση των ρευματικών γραμμών του νέφους, καθώς εξωθείται μακριά πάνω από την Πόλη. Υποθέτουμε ότι το c130 που κινεί την χοάνη δεν ρυπαίνει και g = 10m/s^2.
 

 

 

Βασίλης Ζαρείφης
19/02/2020 11:49 ΠΜ

Το θέμα δεν είναι οτι ο κ.Τσόλκας "ξέχασε" να αναφέρει το ισοδύναμο ηλεκτρικό ρεύμα της σχετικής κίνησης των θετικών ιόντων Cu ως προς την κινούμενη μαγνητική πυξίδα αλλά γιατί το "αγνόησε" η συντακτική επιτροπή του περιοδικού της ΕΕΦ.

Γιώργος Φασουλόπουλος
Αρχισυντάκτης

το «πλουραλιστικό πλεονέκτημα»

εκπρόσωπος της ΕΕΦ, σχετικά με αυτά που αναφέρει το δημοσίευμα σε περιοδικό της ένωσης που αμφισβητεί την Ειδική Σχετικότητα:

είναι «απλώς μια άποψη», η οποία δημοσιεύθηκε «στο πλαίσιο του πλουραλισμού» «έχουμε ως ένωση τη θέση ότι ακόμη και μια αιρετική άποψη πρέπει να δημοσιοποιείται» ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με το άρθρο

«καλώ όλους να κοιτάξουν το σύνολο του επιστημονικού μας έργου» Καθημερινή, 18.02.2020 

ο Σαραντάκος, 19.02.2020 υποθετικά εξειδικεύει την προηγούμενη άποψη στις περιπτώσεις της επίπεδης γης και του αντι-εμβολιαστικού κινήματος  

αν η λογική του «πλουραλισμού» της ΕΕΦ επεκταθεί και σε άλλα επιστημονικά εκλαϊκευτικά έντυπα, αυτό σημαίνει πως θα δούμε π.χ. στον ιστότοπο του αστεροσκοπείου μια δημοσίευση των πιστών της επίπεδης γης, ή σε ένα ιατρικό περιοδικό τις απόψεις των αντιεμβολιαστών ή των οπαδών του ξεματιάσματος. Δεν ξέρω ποιο όφελος υπάρχει, ειδικά αν η «αιρετική» άποψη δημοσιεύεται χωρίς αντίλογο

κυρίως όμως το «πλουραλιστικό πλεονέκτημα» παραπέμπει ευθέως στην επιχειρηματολογία διαφόρων εκπαιδευτικών συστημάτων που όταν υποχρεώθηκαν να επιτρέψουν τη διδασκαλία της δαρβίνειας Εξελικτικής Θεωρίας διεκδίκησαν ισοδύναμες αναφορές, παλιότερα στην υπόθεση του Δημιουργισμού και σχετικά πρόσφατα στον Ευφυή Σχεδιασμό

evolution

 

 

Ανδρέας Ριζόπουλος
Αρχισυντάκτης
19/02/2020 10:21 ΜΜ

Ας υπενθυμίσουμε, για όσους δεν θυμούνται:

Δημήτρης Ψάλτης: Ο Έλληνας αστροφυσικός που επιβεβαίωσε τη θεωρία του Αϊνστάιν

https://www.newmoney.gr/roh/to-prosopo-tis-imeras/dimitris-psaltis-o-ellinas-astrofisikos-pou-epibebaiose-ti-theoria-tou-ainstain/